Recep Duman ile Raspberry Pi Hakkında Konuştuk

Merhaba Arkadaşlar,

Bu yaz için kendime güzel bir hobi buldum. Raspberry PI. Biraz geç kalmış olabilirim bunun için ama merak ettiğim IoT(Internet of Things) konusunun önemli parçalarından birisiydi. Üstelik çocukların programlamayı öğrenmesi için de kullanılan vakıf destekli açık kaynak bir çalışmaydı. Hatta bu sene gerçekleştirebilyseydik eğer NedirTv?com etkinliğinde Raspberry Pi ile ilgili sunum yapacak olan DevNot yazarlarımızdan Recep Duman arkadaşımız ile aynı ekipte çalışıyor olmamız gibi bir gerçek de vardı. Kolları sıvadım ve işe koyuldum.

Önce kendime Raspberry Pi 3 Model B kart aldım. Ama her şey bununla bitmiyormuş. Bir MicroSD(Class 10 tipinde ve en az 8 Gb olması öneriliyor) alıp üzerine Linux Mate(Linux sürümü şart değil. Rasbian, Windows 10 IoT vb farklı OS'lar da varmış) yüklemem gerekti. Lakin iş bununla da bitmiyordu. Bir de monitör almam gerekiyor(ki yazıyı yazdığım tarih itibariyle henüz almış değilim) Hatta hello world uygulaması için de basit bir aygıt(Kamera olur, sıcaklık algılayıcı sensör olur vs) Sonuç itibariyle Raspberry Pi kredi kartı boyutlarında bir bilgisayar aslında. Çevre ünitelerini bizim eklememiz gerekiyor. Sonrasında ise Ruby dilini kullanarak bir şeyler yapmaya planlıyorum. Bakalım neler olacak?

Tabii bu hevesimi Recep Duman hocam ile bir söyleşi yaparak taçlandırmam gerekiyordu. Aklıma takılan soruları sordum. Özellikle Raspberry Pi' ye başlamak isteyenlerin işine yarayacak bilgiler ediniğimi düşünüyorum. Sizin de işinize yarar umarız ki(Kamera arkası görüntülerini de bıraktık doğallığı bozmamak adın ama dilimiz sürçmüş olabilir bu nedenle affola) 

Söyleşide değindiğimiz ve bakmanızın iyi olacağı linkler ise şu şekilde.

IoT Dünyasının Parlayan Yıldızı Raspberry Pi

Raspberry Pi Org

Lily Drone Camera(Bunu mutlaka izleyin. IoT için güzel bir örnek)

Raspberry Pi eğitimleri(Scratch ile yapılan eğitmen ve öğrenci için kılavuzlaru olan materyaller)

Raspberry Pi: Top 20 projects to try yourself(Yapabileceğiniz 20 proje. Güzel fikir verebilir)

Carrie Anne Philbin's Adventures in Rapsberry Pi(Bir kitap önerisi)

Maker Marketimiz

Söyleşi sırasında bahsettiğimiz Pixel' leri elle tutabilme mevzusu

Bir başka söyleşide görüşünceye dek hepinize mutlu günler dilerim.

Yorum ekle

Loading