TFS 2012 ile Düzenli Proje Geliştirme–Hello World

Merhaba Arkadaşlar,

Team Foundation Server 2012 ailesini tanımaya başladığımız bir önceki görsel dersimizde, Application Lifecycle Management(ALM), Product Lifecycle, Process Template, Scrum gibi konulara değinmiş, alt yapıya ve mimari oluşuma yüzeysel olarak bakarak, bir Srcum iterasyonunun nasıl yürüdüğünü grafiksel gösterimle ele almıştık.

Yeni bölümümüzde ise, ilk olarak TFS’ in web arayüzünü örnek bir Team Project üzerinden inceliyoruz. Ayrıca örnek bir Team Project’ i bu arayüz yardımıyla Scrum şablonunda oluşturuyor, bir kaç Product Backlog Item ve Task giriyor, ilk Sprint’ i başlatıyor, ekip üyelerini seçerek kapasite planlamalarını yapıyoruz. Görsel dersimizi Nedirtv’ye ait olan You Tube kanalından da izleyebilirsiniz.

Bir başka görsel dersimizde görüşmek dileğiyle hepinize mutlu günler dilerim.

Yorumlar (6) -

  • Hocam ellerinize sağlık. Paylaşımlarınız bizim için çok değerli.Aklımızda oluşan soru işaretlerine sayenizde cevaplar bulabiliyoruz. Güzel paylaşımlarınız için çok teşekkürler...
  • Merhaba, öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Olumlu geri bildirimler alabiliyor olmak gerçekten güzel. Serinin devamı da gelecek inşallah. Elimden geldiğince ilerletmeye çalışıyor olacağım ;)
  • Scrum 2.1 geldiğinden beri bir çok seminer veya sunum gördüm fakat bu kadar detaylı açıklama ilk defa görüyorum =) Beni izlerken düşündüren tek şey şu oldu "Project manager bizden daha çok çalışıyor sanırım" =) Tek kelime ile harikaydı, teşekkürler.
  • Öncelikle değerli yorumlarınız için teşekkürler Hüseyin Bey. Scrum tarafında Project Manager' dan ziyade Product Owner' ın kritik bir rolü var bana kalırsa. Özellikle müşterinin isteklerini birer Product Backlog Item haline getirilmesi ve önceliklendirilmesinde çok dikkatli davranmalı ve Sprint Backlog' ların içeriklerinin iyi seçilmesine özen göstermesi lazım. Bu açıdan bakıldığında kod yazmıyorlar belki ama müşteriye tepside altın sunulabilmesinin tamamen onların elinde olduğunu da ifade edebiliris sanırım Smile
  • Hocam çok güzel bir seri olacak elinize sağlık..
    Birde aşağıdaki linkini verdiğim eğitim tarzında bir set hazırlasanız
    özellikle wcf konusunda sanırım adınızı tarihe altın harflerle yazmamız
    gerekirSmile İyi çalışmalar

    http://shop.oreilly.com/product/9780596801533.do
  • Yok o kadar abartmayalım. Çok da kaliteli değil. Memlekette ne eğitimler çekenler var. Ben amatör kalıyorum onların yanında.

Yorum ekle

Loading