NedirTv?com Söyleşileri 2 – Takım Çalışması

Merhaba Arkadaşlar,

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde NedirTv?com topluluğu sponsorluğunda söyleşilerimize başlamıştık. İlk bölümümüzde Asp.Net Web Form’ lar ile MVC(Model View Controller) Framework arasındaki farklılıkları karşılaştırmalı olarak değerlendirmeye gayret ettik.

Elbette her zaman için bu kadar teknik konuları konuşmayacağız. Nitekim söyleşilerdeki amacımız sizleri çok fazla teknik detaya girerek sıkmak değil. Bu nedenle ikinci söyleşimizde, yazılım firmalarında takım çalışmasını ele aldık.

Bildiğiniz üzere başarılı ürün geliştirmelerinin veya yazılım projelerinin arkasında, sistematik olarak düzgün çalışan, belirli standartları son derece başarılı bir şekilde yerine getiren takımlar yer almaktadır. Takım olgusuna baktığımızda işin içerisinde Product Manager, Project Manager, Architect, Business Analyst, Consultant, Team Leader, Tester, Developer, Database Admin, Database Developer gibi pek çok pozisyon girmektedir. Hatta kullandığımız Visual Studio Team Foundation Server gibi enstrümanlardan, Agile(Çevik) süreçlere kadar pek çok kelime yer alır. Bakalım Takım Çalışması dediğimizde bu unsunasıl değerlendirilmektedir.

Söyleşiye Ulaşmak İçin

Yorumlar (3) -

  • Çevik süreçler konusunda Özcan Acar ile sohpet gerçekten çok güzel olur hatta .Net ile Java platformları arasında çevik süreçlere bakış açılarını ve farklı noktalarıda değerlendirebilirsiniz belki.. Hatta bu sohpete özel olarak söyleşi süreside biraz artarsa tadından yenmez : ))
  • Merhaba, sanırım websayfanızda sorun var. SilverLight yüklememi istiyor. Yükledim (zaten yüklü olmasına rağmen) ,ctrl+F5 yaptım olmadı, browser ı kapatıp yeniden açtım, hala silverlight yükle yoksa izleyemezsin diyor.
    İncelemeniz mümkün mü ? (chrome ve firefox un son güncellemeleri ile denedim.)

Yorum ekle

Loading