Microsoft Teknoloji Günleri Akşam Sınıfı Başladı

Merhaba Arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere bir süre önce Microsoft Türkiye ile birlikte Teknoloji Günleri Akşam Sınıfınını duyurmuştuk. Workshop tadında olan eğtimlerde ki amacımız, .Net Framework 4.0 tarafında gelen yenilikleri basit bir şekilde aktarmak ve tanıtmak. Bu gün başlayan servüvenimizin ilk dersinde, C# 4.0 ile Birlikte Gelen Yeniliklere değindik. 4 basit örnekle tanıdığımız yeni özelliklerde ilk olarak Reflection yerine dynamic kullanımını ve IronPython ile yazılmış bir kod içeriğinin çağırılmasını inceledik. Bu sayede dynamic diller ile olan etkileşimi de irdelemiş olduk. Ardından COM Interop tarafında gelen yenilikleri ve Optional, Named Parameters ve Ommiting Ref gibi konuları Office etkileşimi olan bir örnek üzerinden değerlendirdik. Son olarak Generic Covariance ve Contravariance konusuna giriş yaparak basit bir örnekle konuyu pekiştirmeye çalıştık.

Hafta içi gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe kayıt yaptırıp, özellikle iş yoğunluğu arasında zaman ayıran tüm katılımcılara canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bir sonraki eğitimimiz 22 Haziran 2010 Salı günü yapılacak. Bu eğitimde ise .Net 4.0 ile Paralel Programlama konusuna giriş yapıyor olacağız. Eğlenceli ve ödüllü bir eğitim olacağını şimdiden belirtmek isterim. 

Yorumlar (6) -

  • Burak hocam öncelikle bu tarz paylaşımlar yaptığınız için çok teşekkürler.

    Ben İzmir'de oturduğum için maalesef ki bu organizasyonlara katılamıyorum. Eğer mümkün olursa bu seminerleri video'ya kaydedip upload etmeniz mümkün mü?

    Bu şekilde sunum ve kodların dışındaki etkileşimi de daha iyi yakalayabiliriz.

    Saygılarımla
    Erkan
  • Merhabalar Erkan Bey,

    Bu eğitime fotoğraf ve video için gerekli donanımı hazırlayamadan girdim malesef. 22 Hazirandaki eğitimden itibaren tabi Microsoft' unda izniyle eğitimlerin kaydını alıyor olacağız.

    Teşekkürler, iyi çalışmalar.

  • Evet, uzakta olup katılamayan kişiler için de bu video'ların kaydını

    download edebilmemiz çok güzel olurdu.



  • Ayrıca pptx dosyanın içerisinde sadece xml uzantılı dosyalar mevcut.

    Bilginize,

  • @Ferruh Video kaydı için elimizden geleni yapacağız. PPTX dosyasını az önce kontrol ettim. Herhangibir sorun yok.

Yorum ekle

Loading