Bir .Net Geliştiricisinin Ruby ile İmtihanı

Ruby’ ye nasıl heves ettim?

Yaklaşık 15 yıldır aktif olarak yazılım geliştirme işinde yer alıyorum. Son 4 yıldır ise bir bankanın kurumsal çözümlerinde çalışıyorum. Tüm yazılım hayatım boyunca ağırlıklı olarak .Net platformu üzerinde çalıştım. Zaman ilerledikçe sürekli olarak aynı şeylerle uğraşmamın beni paslandırdığını gördüm. İçimdeki araştırmacı kişiliği uyandıracak, beni tekrardan keyiflendirecek bir şeyler gerekiyordu. Sonuç olarak çok sıkıldığım bir günün devamında "yeni ne öğrenebilirim?" diye araştırmaya karar verdim. Daha önceden Java ile ilgili bir maceram olmuş ve 24 bölümlük bir makale serisi hazırlayabilmiştim. O zamanlar epeyce keyif alıyordum. Bu kez düşünce yapım biraz daha farklıkaştı. Çocuklara nasıl programlama öğretilebilir fikrinden yola çıktım. İlk iş bir Lego yapmaktı ? ve devamı geldi...

İşte NedirTv?com'un bu seneki kuruluş yıldönümü etkinliklerinde bu hikaye ile başlayacaktım "Bir .Net Geliştiricisinin Ruby ile İmtihanı" başlıklı oturumuma .Neredeyse 8 aydır yoğun iş temposuna rağmen Ruby ile fırsat buldukça ilgilenmiş ve seminer için hazırlıklar yapmıştım (Hatta GitHub' a örnek kodları ilave etmeye de başlamıştım) Ancak kısmet değilmiş. Bir türlü bize boş salon tahsis edecek yer bulamadık. Üniversitelerin çoğunun haftasonları dolmuş, önceden konuştuklarımız şimdi yer veremez hale gelmişti. Dolayısıyla sunumum bu haliyle kalıverdi. Olsun yine de hazırlanırken bile keyif aldım.

Her işte bir kısmet vardır derler. Belki de bu, Ruby programlama diline daha çok çalışıp seneye daha iyi bir oturumum vermem için bir fırsattır. Kim bilir?

Yorum ekle

Loading