Workflow Foundation Öğreniyorum Ödülünü Sahibi Belirledi ve Nihayet Kitabına Kavuştu

blg198_BookMerhaba Arkadaşlar,

Bir süredir NedirTv?com sponsorluğunda devam ettirdiğimiz "Workflow Foundation 4.0 Öğreniyorum" görsel eğitim serimize devam etmekteyiz. Bu serinin 5+1=6ncı dersinde Argument kavramına değinmiş ve sunumun sonunda bir de ödüllü soru sormuştuk.

Sorunun doğru cevabını verenler arasından yapılan çekilişte Ergün Yücel arkadaşımız ödülü kazanan kişi oldu. Ödülümüz ise Amazon sitesinden 30 dolara kadarlık bir kitap.

Ergün Yücel arkadaşımız bu konuda oldukça başarılı bir tercih yaptı ve tasarım kalıplarını gerçek hayat örnekleri ile son derece sağlam anlatan Head First Design Patterns kitabını seçti.

Kendisine Workflow Foundation Öğreniyorum serisine gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Ayrıca kendisini verdiği doğru cevap için de kutluyorum.

Tebrikler Ergün Bey. Çalışmalarınızda başarılar.

Ve işte sonunda kargo Ergün Bey' in eline ulaştı!!! Laughing

Kendisi sağolsun ödülle birlikte bir fotoğrafını da bizimle paylaştı. Aslında kargonun kendisine ulaşması beklediğimden uzun sürdü. Her zamanki gibi standart olarak Amazon.co.uk üzerinden Priority Express ile ürünü istedim. Genelde UPS firması kargoları getirip elden teslim etmekte. Üstelik sabah verdiğim bir siparişin ertesi gün öğle saatlerinde elimde olduğuna da şahit oldum. Lakin bu sefer devreye bir Fransız kargo firması girdi. Cronopost. Firmanın sitesinde gönderi takibini yapmak istediğimde Fransızca bir portal ile karşılaştım. Ekrana tam bir Fransız gibi baktığımdan Sealed hiç bir şey anlamadım. Kargo neredeydi, ne yapmaktaydı, gecikme söz konusu muydu?

Halbuki bu tip uluslararası bir kargo şirketinin ana sayfasında dil desteği olması gerekirdi diye düşünürken Ergün Bey ile olan mailleşmelerimiz sonrası kendisinin ingilizce sayfasını da bulduğunu öğrendim. Hiç olmassa ana sayfaya bir kaç ülke bayrağı koysalar da, insanlar kolayca Multi - Language desteğini alabilse. Fransız milliyetçiliği dedikleri bu mu acaba? Hatta kargo firmaları gönderilerini harita üstünde gösterseler daha güzel olmaz mı? Örneğin kargo uçakta iken harita üzerindeki minik bir uçak ikonu da eş zamanlı hareket etse. Ne manzara olurdu ama değil mi? Wink

Tabi ben Ergün Bey ile mailleşirken boş durmadım ve şirkette yan masamda oturan Fransa doğumlu Abdullah arkadaşımdan yardım istedim. Abdullah,  Sharepoint konusunda şirketimizin en önemli danışmanlarındandır. Üstelik sayısız proje tecrübesi bulunmaktadır. Hatta yandaki resimde biraz yorgun gözükmesinin sebebi de şu anda birden fazla proje ile ilgileniyor olmasıdır. Bu özelliklerinin yanında ana dili gibi Fransızca ve İngilizce' de bilmektedir.

Kendisinden yardım istediğimde önce sayfaya baktı ve sonrasında yazılanları akıcı ve düzgün bir şekilde Fransızca okudu(Fransızca çok güzel bir dil aslında) Sonra şöyle dedi "Aaaa...Bu kargo bizim orada!" Smile Sonunda Abdullah arkadaşımdan kargo ile ilişkili detayları öğrendim. Kargo gideceği uçağı kaçırmıştı ve bir sonraki uçuş için beklemedeydi. İşte tam bir skandal. Daha da garibi, Ergün bey ile haberleştiğimde gönderinin Yurt İçi Kargo ile ulaştırıldığını öğrendim. İlginç bir durum. Nitekim Priority Express seçeneğinde gönderi en başından teslim edilen ana kadar UPS firması tarafından taşınmaktaydı. Ancak sonuç itibariyle kitap Ergün Bey' e ulaştı.

İlerleyen zamanlarda yeni ödüllerimizde olacak. Tabi bunlar birer sürpriz. Bizi izlemeye devam edin.

Yorumlar (1) -

Yorum ekle

Loading