Türkiye’ nin Açık Kaynak Topluluğu Birliktegeliştir Yeni Versiyonu İle Yayında

bgKareAçık kaynak kodlu proje geliştirme yaklaşımının giderek yaygınlaştığı günümüz yazılım dünyasında Microsoft platform ve araçları kullanılarak birçok açık kaynak kodlu uygulama geliştirilmekte ve Microsoft'un kendisi de bu konuda çalışmalar yapmaktadır.

Açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi olan Umbraco üzerine kurulan Birliktegeliştir, Türkiye'de de Microsoft platformlarında açık kaynaklı projeler geliştirilmesi ve mevcut açık kaynak kodlu projelerin kullanımının yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır.

Zaman içinde yaygınlaşan açık kaynak kod topluluğuna daha iyi içerik sağlamak amacıyla Birliktegeliştir yeni arayüzü ve yeni özellikleriyle yayında.

Sizlerin de kendi projelerinizi ve kendi içeriğinizi rahatlıkla paylaşabileceğiniz Birliktegeliştir'de ayrıca Türkiye'de geliştirilmiş açık kaynak kodlu projelere, bugüne kadar dünyada yapılmış açık kaynak kodlu uygulamaların kullanımı ile ilgili makale, video gibi Türkçe kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Bunun yanısıra uygulama geliştiricilerin kodlama sırasında çoğunlukla kullandığı kod bloklarına Kod Parçaları kısmından ulaşabilirsiniz.

Birliktegeliştir topluluğuna www.birliktegelistir.com adresinden ulaşabilirsiniz.

E-Mail: [email protected]
Twitter: www.twitter.com/bgelistir

Yorumlar (1) -

Yorum ekle

Loading