Tek Fotoluk İpucu 99–Tipler Arası Property Eşleştirme

Merhaba Arkadaşlar,

Özellikle ORM araçlarının ele alındığı uygulamalarda bazen Entity içeriklerini sistem içerisinde dolaştıran ve nispeten daha az sayıda özellik(asıl ihtiyaç olunanları) taşıyan tiplere ihtiyaç duyarız. Business Object veya Data Transfer Object gibi isimler de verirler bunlara.

Diyelim ki buna benzer bir senaryo da bir A tipini, nispeten daha az sayıda özelliği olan Business Object karşılığına çevrimek istiyorsunuz. Hatta bu senaryo birden fazla tip için de söz konusu olabilir. Bİr sürü Entity tipiniz ve karşılığı olan Business Object sınıfınız olduğunu düşünün. Ne yaparsınız? Aşağıdaki ip ucu bir fikir verebilir mi?

tfi_99

Bir başka ip ucunda görüşmek dileğiyle.

Yorumlar (6) -

  • Hocam ellerinize sağlık..
    Tek fotoluk ipucu manyağı olduk..  Smile
  • Kalıtım alınan nesnelerde kullanmak faydalı olur.
  • Oncelikle cok tesekkurler ipucu icin.

    Sizin de ilk baslarda dediginiz gibi "Entity içeriklerini sistem içerisinde dolaştıran ve nispeten daha az sayıda özellik(asıl ihtiyaç olunanları) taşıyan tiplere ihtiyaç duyarız"

    Target class'lardaki property sayisi genelde (buyuk cogunlukla) source'dan daha az.
    Bu halde yukaridaki for dongusunu sourceProperties.Length yerine targetProperties.Length olarak tarasak ve tersten gitsek daha iyi olmaz mi?  Cunku bizi ilgilendiren target, source'da degisen bir sey yok.

    Tesekkurler


  • Property olarak tanımlanan ilişkili sınıflar için nasıl bir yol izlemek gerekir?
  • Yine ipuçlarınız mükemmel hocam Smile Benim takıldığım bir yer var. Property ismine göre set ediyoruz ve ben ek olarak aynı tip olma zorunluluğu tercihi ekledim. Ancak aynı tip olma zorunluluğu olmadığında ve int32 tipi string tipe atamak geretiğinde yada tersi durum olduğunda runtime da bir convert işlemi yapmaya çalışıyorum ancak çözüm bulamıyorum.

Yorum ekle

Loading