Şekerleme [6.6.2011]

1331489_lollipopsMerhaba Arkadaşlar,

İşte an itibariyle internette gezinirken gözüme takılan ve sizlerle paylaşmak istediğim ayrıntılar.

Küçüklüğümde çok şanslı bir çocuktum. Çünkü rahmetli babam ve Almanya’ dan yakın dostları bana sürekli Lego oyuncaklarından getirirlerdi. Hafızamda çok azı kaldı ama en son koca bir tanker gemisi yaptığımı hatırlıyorum. Bu gün Feedreader programım ile internet’ te surf yaparken Lego’ nun Mercedes’ in Unimog U400 kamyon’ larının modelini yapacağı haberini okudum. Haberin detaylarına buradan bakabilirsiniz.

Gezintime devam ettiğim sırada karşıma MicrosoftFeed sitesinden güzel bir Windows 7 teması çıktı. Üniversite yıllarında Windows 95 işletim sistemi ile karşılaştığımda dikkatimizi çeken özelliklerinden birisi de zengin masaüstü görünümüydü. Sanıyorum eski bir kütüphanenin görüntüsünün duvar kağıdı olarak kullanıldığı bir tema’ da vardı. Bu temaya bakınca biraz nostalji ile birlikte o geldi aklıma. Şu ana kadar indirdiğim Windows 7 temaları arasında en çok beğendiklerimden birisi olduğunu ifade edebilirim. (Gerçi ses efektleri konusunda çoğu Windows 7 temasının halen daha eksikleri olduğunu düşünmekteyim ama bu temada ses efektleri de oldukça başarılı) Temayı buradan indirebilirsiniz.

Şu sıralar sıklıkla takip ettiğim Bilgi Çağı haber portal' ında sağlık odaklı önemli bir yazıyı okudum. Yazıda piyasada bulunan cep telefonları arasında en yüksek ve en düşük radyasyon yayma seviyelerine sahip cihazlara yer verilmişti. Motorola telefonlar için içimde bir kaç kere beep içeren cümleler sarf ettiğimi ifade edebilirim Smile Açıkçası listede en çok dikkatimi çeken iPhone gibi Apple ürünlerinin veya Windows Phone 7 tabanlı Microsoft cihazlarının olmayışıydı. Belki de onları farklı bir kategoride değerlendirmişlerdir. Ama şu sıralar popüler olan HTC Desire hemen dikkatimi çekti. Tüm listeyi buradan okuyabilirsiniz.

Benim gibi İstanbul’ da yaşayanlardan ve kendi özel aracını kullananlardansanız, hele bir de her gün işiniz için iki kıta arasında gidip geliyorsanız, benzin konusunda hatırı sayılır bir geçmişiniz var demektir. Benzin sarfiyatını minimum seviyelerde tutabilmek için pek çok teknik kullanıyorum. ve kullanan pek çok arkadaşım olduğunu da biliyorum. Ancak Ford firması 1000cc’ lik bir araç üreterek bunu epey bir kolaylaştıracak sanıyorum ki. Merak ettiniz değil mi? Winking smile Buyrun buradan okuyun.

Surf oldukça eğlenceli geçiyordu. Hatta kişisel siteme reklam alabilmek veya sponsor bulabilmek için neler yapmam gerektiğine dair öneriler içeren bir yazı dahi bulmuştum. Yine sıklıkla takip ettiğim webrazzi üzerinden yayınlanan girdi, önemli ve kıymetli ipuçları içeriyordu. Sizinde kişisel bir siteniz var ise ve sponsor arıyorsanız, İki seri halinde yayınlanan dizinin ilk bölümünü buradan okuyarak faydalanabilirsiniz.

Genelde Microsoft tarafında benzerlerini duyduğumuz bir haberi de Google’ dan okudum Smile Demek ki onlarda bunu yapabiliyorlarmış. Habere göre Google’ ın, bazı eski tarayıcı versiyonlarını desteklemeyeceği söyleniyor. Bu desteğin kalkması ile birlikte söz konusu tarayıcıları kullananlar, pek çok Google Servisine erişemeyecek. Tabi bu davranış için Google’ ın geçerli bir açıklaması da var. Buradan haberin detaylarını okuyabilirsiniz.

Bu aralar Basketbol’ da yine hareketli günler yaşanıyor. Pek çok ülkede playoff heyecanı yaşanmakta ve final serileri oynanmakta. Hatta ülkemizde de Galatasaray Café Crown ile Fenerbahçe Ülker arasında gerçekleşen bir derbi serisi var. Ancak benim en çok ilgimi çeken NBA final serisi. Miami Heat ile Dallas Mavericks arasında oynanan seride durum 2-1 Heat lehine. Aslında Dallas bir önceki maçta deplasmanda galip gelerek serinin çok heyecanlı geçeceğinin sinyallerini vermişti. Ancak son maçta kendi evinde 2 sayı farkla rakibine teslim oldu. Yine de gecenin bana göre en güzel hareketi Dirk’ ün Chris’ i blokladığı andı. Çok temiz ve sinsi bir bloktu. İzlemek için tıklayın.

Yine sıkça takip ettiğim ve özellikle tipografi üzerine girdiler içeren bir blog' ta Batman, Superman, Starwars, Bruce Lee gibi karakterlere ait farklı görünümlü posterlere rastladım. Görüntüler etkileyiciydi ama daha da önemlisi posterler içerisine serpiştirilen özlü sözlerdi. Bu sözler ile posterin içeriğini düşünce gücünüzde birleştirdiğinizde oluşan etki muazzam derecede tatmin ediciydi. Posterleri buradan görebilirsiniz.

Tasarım hemen hepimizin ilgisini çeken bir konudur. Ben her zaman için ikea' daki icat niteliğinde olan eşyaların tasarımlarına gıpta ile bakmışımdır(Hatta her gidişimde durup dakikalarca düşünüyorum bu adamlar bunu nasıl da akıl etmişler diye) Bu gün internette gezinirken çok farklı ve bir o kadar da işe yarar bir kütüphane tasarımı ile karşılaştım. Hemen her boyuttaki kitabı farklı açılarda yerleştirebileceğimiz ve örneğin salonumuzun ya da çalışma odamızın çehresini değiştirecek bir kütüphane. Onu buradan izleyebilirsiniz.

Bu arada tasarım demişken logo' ları da çok sevdiğimi söylemek isterim Smile Çok değerli bir çocukluk arkadaşım vardır. Kendisi grafikerdir. Hatta ödülldürü. Bana Arçelik firmasının yeni logosunun anlamını söylediğinde(kor ateşte eğrilmiş çelik levha) inanılmaz derecede etkilenmiştim. O gün bu gündür logolara bakıp manalarını çıkartmaya çalışıyorum. Bazıları tabi çok kolay ama renkleri, tasarım şekilleri, yazı stilleri bir araya geldiğinde bende farklı bir heyecan oluşturuyorlar işte Open-mouthed smile Söz gelimi kare ve dikdörtgen şeklindeki bir kaç logoyu ele alalım. Buyrun buradan ele alın.

Bosna harbini hepimiz acı bir şekilde hatırlıyoruz Sad smile The Big Picture savaşı ve etkilerini gözler önüne seren bir foto haberi yayınladı. Söylenecek fazla bir şey yok. Yakalanan savaç suçlularından Ratko Mladic nedeniyle yayınlanan fotoğrafları buradan görebilir ve pek çok şey için halinize şükredebilirsiniz. Özellikle Warning başlıklı linkte yer alan fotoğrafı gördüğünüzde Sad smile

...ve sanatsal bir çalışma...

Bir şehrin 24 saatinin çekildiği görüntüler öyle ya da böyle hepimizin karşısına bir şekilde çıkmıştır. Bu günkü gezintimde benim karşıma New York şehri ve Manhattan çıktı. 5 yıl boyunca MVP olup her sene bedava konaklama içeren Amerika seyahati hakkım olmasına rağmen sırf uçak fobisi yüzünden bir kere bile gidememiş olan ben deniz, bu tip görüntülere baktığım da haklı bir şekilde hüzünleniyorum Confused smile

Mindrelic - Manhattan in motion from Mindrelic on Vimeo.

ve son olarak günün fotoğrafı…

Fotoğrafçılığa merak saldığım ilk gün yaptığım önemli bir iş vardı. Dünyaca ünlü fotoğrafçıların blog’ larını bulmak ve çektiklerini takip etmeye başlamak. O günden beri her gün düzenli olarak yaptığım bir işlem var. Sayısız fotoğrafçı feed’ inden gelen fotoğraflara bakmak ve benim için en güzel olanlarını seçmek. Bu günkü Siyah beyaz bir fotoğrafı. Önce kafamda renklendirdim. Çiçekleri biraz daha canlandırdım. Basamaklara insanlar koydum. Kimisinde oynayan çocuklar, kimisinde sohbet eden komşular, kimisinde birbirlerine kapris yapan sevgililer yerleştirdim…ve işte sokak can buldu hayal gücümde. Bir de siz bakın bakalım nasıl bir hayal üreteceksiniz.

Bu günlük benden bu kadar. Belki yine beğendiğim, dikkatimi çeken bilgileri buradan paylaşırım. Kim bilir Smile

Yorumlar (3) -

  • blogun tekrar yayında olmasına sevindim. özür dilerim diye başlayan ve sitenin olmadığını söyleyen hata mesajı çok soguktuSmile)
  • alışkanlıktan vazgeçmek çok zor oluyor. teknik bir bilgi olmasa da yazınızı okuma gereği hissettim. teknik olmasa da ara sıra yazmayı unutmayın Smile
  • Gerçekten şekerleme tadında oldu hocam. Bağlantısını yazdığınız kütüphane dikkatimi çekti. Her boyutta kitaba uygun. Birazdan bende uyuyacağım. Şekerleme yazınız için teşekkür ederim. Smile

Yorum ekle

Loading