Her C# Programcısının Yanı Başında Olması Gerekenler

The C# Programming Language

Son zamanlarda okuduğum en başarılı C# kitaplarından birisi. Çok başarılı bir kitap, nitekim yazarlarından biriside Anders Hejslberg. C# ve .Net platformunun babası diyebileceğimiz Anders Hejlsberg' in kaleminden bu dili tanımak bir başka zevk. Yıllardır C# ile programlama yapmama ve pek çok konusunu biliyor olmama rağmen, bildiklerimi tekrar etme, ölçme ve farklı çok farklı bir bakış açısı ile değerlendirme fırsatı buldum. Gerçekten de bazı durumlarda, profesyonel bakış açısına sahip insanları dinlemek veya okumak, bizlere, yazılım sevdalılarına çok fazla katkı sağlayabiliyor.

Essential C# 3.0 For .NET Framework 3.5

Bu kitabın C# 2.0 için olan versiyonunu okumuş ve Essential demesine rağmen, örneğin Thread konusunda girdiği ayrıntı ve detayları görünce, Essential kavramının çok daha ötesinde olduğunu anlamıştım. C# 3.0 versiyonuda aynı derinliğe sahip. Gerçekten dilin her ayrıntısını en ince detayına kadar inceleyen ve sade bir dille aktarmayı başarabilen bir kitap. Üstelik C# dilini iyi bildiğini düşünen birisi bu kitabı okuduktan sonra, "Hımmm...Ya şu konuları okuduğum iyi oldu...Böyle bir şeyde varmış...Bu sebepten öyle yazılıyormuş" gibi kendi kendine söylemlerde bulunabilir.

More Effective C# , 50 Specific Ways to Improve Your C#

İşte bir başka güzel kaynak. Bu kitapta C# programlama dilini kullanırken daha verimli kodlama yapmamızı sağlayan yollardan bahsedilmekte. Bir önceki kitap kapağı yeşil-siyah renkteydi(ki şu anda bu ayrıntının herhangibir anlamı yok ). Kitap Microsot MVP' lerinden ve aynı zamanda Regional Director' lerinden olan Bill Wagner tarafından kaleme alınmış. Çok ilginç konular içermekte. Üstelik sadece 336 sayfalık bir kitap. Bir başka deyişle öğlen aralarında 15er dakikanızı bile ayırmanız en azından fikir sahibi olmanız açısından yeterli. Tabiki mutlaka öğrenilenlerin uygulanması gerekiyor. Biliyor olsakta...Çünkü pratik yapmak mükemmelleştirir.

Tabiki bir süredir C# 4.0 programlama dili ve beraberinde gelen yeniliklerden bahsedilmekte(dynamic tip kullanımı, opsiyonel ve isimlendirilmiş parametreler, arttırılmış COM verimliliği ve iyileştirmeleri vb...). Dolayısıyla yakın zamanda bu konu ile ilişkili kitaplarıda göreceğiz. Ancak versiyon yenilensede, ek özellikler ilave edilsede, programlama dilinin temellerinde çok büyük değişiklikler olmamaktadır. Özellikle dilin OOP kriterlerini sağladığı noktaları iyi bilmek, yeni gelen özellikleride kolayca anlayabilmemizde önemli bir etkendir. O nedenle burada bahsettiğim kitapların mutlaka faydası vardır, olacaktır.

Yorumlar (2) -

  • Hocam kitaplar ingilizce galiba ?
  • hocam kitapları nereden temin edebiliriz?

Yorum ekle

Loading