Ben Kimim?

1999 yılında profesyonel olarak adım attığım yazılım dünyasında, 2003 yılından bu yana Microsoft .Net teknolojileri ile ilgilenmekteyim. Yazılım hayatımın ilk yıllarını Assist Line isimli bir Call Center firmasında Delphi programcısı olarak geçirdikten sonra sırasıyla, Bizitek(Junior Developer), Netron(Master Trainer), Citibank(Outsource Senior Software Developer), Innova(Application Development Consultant), TCM(Software Architect) gibi firmalarda devam ettirdim. En uzun çalışma deneyimini ING Bank bünyesinde Kıdemli Yazılım Danışmanı olarak yaşadım. Yaklaşık 6 yıllık turuncu maceranın ardından kendimi Doğuş Teknoloji bünyesinde buldum. Halen burada Kıdemli Yazılım Mühendisi olarak hayatımı sürdürmekteyim.

İlk projem sevgili Orkun arkadaşımla 1995 yılında Delphi ile yazmış olduğumuz bir Windows uygulaması idi. Tek yaptığı, oluklu ve oluksuz mukavva üreteminde uygun maliyeti hesaplamasıydı. 125er dolar kazandığımız bu program ile dünyaları yarattığımızı sanmıştık...Tabi çok geçmeden yanıldığımızı anladık Sealed

Aslında Matematik Mühendisi olmam ve İşletme alanında Yüksek Lisans(MBA) yapmama rağmen, yazılım teknolojierine ayrı bir hevesim ve ilgim var. Bildiklerimi, öğrendiklerimi paylaşmayı sevdiğim için yıllardır makale yayınlamakta ve görsel materyaller hazırlamaktayım. (Bir ara Java ile 24 Kahve Molası isimli bir seri oluşturup hafiften Java diline bulaştığımı da itiraf etmek isterim) Bu çalışmalarıma ek olarak Uğur Umutluoğlu hocamın kurduğu NedirTv? topluluğunda editör olarak görev yapıyor(bu sıralar Nedirtv?com un Youtube kanalında da paylaşımda bulunuyorum) ve bilgilerimi Screencast, Webcast gibi enstrümanları kullanaraktan aktarmaya gayret ediyorum. Diğer yandan, Yazılım Dilleri isimli topluluk içerisinde de zaman zaman değer bulunan makalelerim yayınlanmakta.

Bir dönem çeşitli üniversitelerin davetlerine de katılıp genç arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışmıştım. Bu vesile ile Yıldız Teknik,Trakya, Bilecik, Sakarya, Doğu Akdeniz, Kültür, Süleyman Demirel, Doğuş, Bilgi, Kocaeli, Eskişehir Osman Gazi,Işık, Ege, Bilkent, Uluslararası Kıbrıs, Maltepe, Yalova, Abant İzzet Baysal gibi üniversitelerde yazılım sevdalıları ile buluşma fırsatı buldum.

2006, 2007 yıllarında C# kategorisinde, 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ise Connected Systems kategorisinde Microsoft MVP ünvanı ile ödüllendirildim(Hatta şurada minik bir röportajım bulunmaktadır. Hatta son olarak Tekno Donanım üzerinden yayınlanan güncel bir röportajım da vardır) Ağırlıklı olarak SOA(Service Oriented Architecture) ve SOA bazlı uygulamalar(WCF gibi) alanında uzmanlaşmaya çalıştım. Microsoft cephesinde daha çok WCF ve WF gibi teknolojileri öğrenmeye ağırlık verdim. Son zamanlarda ise zihnimi ALM(Application Lifecycle Management) ve TFS(Team Foundation Server) ile meşgul etmekteyim.

Sürekli öğrenmek zorunda olduğumuz bir sektörde yer aldığım için hiç bir zaman herşeye tam olarak hakim olamadığım bir dünyada yaşadığıma inanıyorum. Bu yüzden sürekli öğrenmek zorunda kaldıklarımı, zaman zaman makale haline getirip yayınlamaya çalışıyorum. Çünkü balık hafızalıyım Sealed

Tüm bu uğraşlarıma ek olarak giriş seviyesinde fotoğrafçılık tutkunuyum. Canon EOS 450D marka fotoğraf makinemde şimdilik, 18-55mm, 50mm, 75-300mm ve Tamron 17-50mm lensler kullanıyorum(Kullanıyordum...Baktım bu iş epeyce zor hepsini birden sattım. Sonra derken Samsung NX3000 tipinde aynasız bir fotoğraf makinesi aldım. Şimdi onunla bir şeyler çekmeye çalışıyorum. Oldukça memnunum. Özellike Android tabanlı telefonum ile bağlayabildiğim için)

Severek ve karşılık beklemeden yaptığım paylaşımlar kimileri tarafından takdir edilirken, kimilerince de beğenilmiyor. Kimileri tarafından çok sevilirken, kimileri de benden nefret ediyor. Tüm bunlara ek olarak saçlarım siyah ve seyrek iken, sakallarım da gür ve kızıl çıkıyor ve sanırım bu, insanların farklı kutuplarda olan hal ve hareketlerini gayet güzel bir şekilde açıklıyor Wink Ama ben yine de inandığım yolda zaman zaman tek başıma da kalsam yürümeye çalışıyorum.

İdeallerim arasında gençlik yıllarımda severek takip ettiğim Byte dergisi editörü Jerry Pournelle gibi bir yazar olmak vardı. Şahsen daha önce bir defa dergi yazarlığı yaptım ve Windows& .Net Magazine dergisinde C# 3.0 anlattığım bir köşem oldu. Ne yazık ki yazdığım ilk sayı, aynı zamanda derginin son sayısı oldu Undecided Söz konusu sayı piyasaya çıkmamış olsa da bir tane baskısını tedarik etmeyi başardım ve hatıralar dolabımın güzel bir köşesine kaldırdım.

Gelecek ne getirecek emin değilim ve bilmiyorum. Ama ufak bir kitle için dahi olsa, pek çok benzerim gibi iyi işler yapmaya çalışıyorum.

(Bir kaç yerde isteyenleri kırmamak adına cevaplamaya çalıştığım söyleşiler de var. Gelecex ve SosyalWebya , HD Tekno Haber bunların başında geliyor. Tabi ortam Internet. Bu söyleşiler ne kadar durur, kainatın son gününe kadar kalır mı bilemem. Şanslıysanız linkler çalışacaktır)

Yorumlar (11) -

  • Bizler genç yazılımcılar olarak siz ve sizin gibi bize yol gösteren ve bildiklerini bize aktararak , paylaşarak memleketin yazılım teknolojisinde ileri gitmesinde katkısı bulunan abilerimize teşekkür borçluyuz.
  • İnandığınız yoldan vazgeçmediğiniz için yürekten teşekkür ederim. Şunu da belirtmek isterim ki inanın yalnız değilsiniz,
    Başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.
  • Bir gün gelecek ve yaptığınız işlerin kıymeti, biz gençlere gösterdiğiniz yolun önemi anlaşılacak diye düşünüyorum. Gerçekten harika bir arşiviniz var. Youtube kanalınıza diyecek kelimem yok zaten.
  • Yüz yüze tanışmadık ama yıllardır isminizi duyan biri olarak,  üniversitelerin dışına çıkmış, sektöre açılmış aksiyonel bir hoca olarak tanıdım sizi. Teşekkürler.
  • "Sürekli öğrenmek zorunda olduğumuz bir sektörde yer aldığım için hiç bir zaman herşeye tam olarak hakim olamadığım bir dünyada yaşadığıma inanıyorum" demişsin ya, aynı duyguyu taaa nerelerimde hissediyorum bilemezsin. "Sen" diyorum çünkü ben de delphi (sene 1999 du sanırım, delphi 3 ve mssql 7 Smile )ile başladım ve hemen hemen aynı yaştayız ve seni sevenlerdenim.
  • Her zaman takibimde olacak hocam,yazılım dünyasının yıldızı;sürekli değişen,sürekli gelişen teknolojiler,diller gözümü korkutuyor. Sizin sayfanızı takip ederek aslında o kadar korkmamam gerektiğini anlıyorum. Teşekkürler iyiki varsınız
  • Efe
    Hocam yazılarınız gerçekten çok kaliteli.  Emeğiniz için çok teşekkür ederim. Yanlız.  Kod örneklerini formatlayabilirseniz okunabilirlik açısından daha sağlıklı olabileceği görüşündeyim.  Tekrardan çok teşekkürler.
  • merhabalar;
    ben de yazılım dünyasına yeni adım attım. Çok sevdiğim bu dünya da sizin de yazılarınızı okuma şansına kavuştuğum için mutluyum. Çünkü benim en büyük merakım kodların, programların davranışları. Yazılarınız benim gibi yeni başlayanları ziyadesiyle tatmin ediyor. Teşekkürler
  • Bloğunuza bayıldım. Sanırım bundan sonra müdavimi olacağım. Başarılar.
  • Yazılarınızı severek takip ediyorum. Yazılım sektörüne yeni giren birisiyim ve sizin gibi Türkçe'ye dikkat ederek paylaşım yapan abilerimize teşekkürü borç biliriz.
    Bilginiz ve paylaşımlarınız artarak devam eder İnşallah.
  • Harika bir blog, harika makaleler. Bunca harika şey arasında en kötüsü ise burayı geç keşfetmiş olmam. Burayı keşfetmeme vesile olan Gençay Yıldız ve Murat Yücedağ hocalarıma da teşekkürü bir bor�� bilirim!

Pingbacks and trackbacks (2)+

Yorum ekle

Loading