WCF–Concurrency

Merhaba Arkadaşlar,

Windows Communication Foundation içerisinde önem arz eden konuların başında, istemciden gelen taleplerin eş zamanlı olarak değerlendirilme stratejilerine karar verilmesi de gelir. Aslında bir servis davranış biçimi olan ve Single, Multiple, Reentrant olmak üzere 3 farklı modda uygulanabilen Concurrency, tek başına değil, Instance Context Mode ile birlikte düşünülmelidir. Servislerin PerCall, PerSession ve Single gibi modlarda örneklenebildikleri düşünüldüğünde ortaya, 9 farklı kombinasyon çıkmaktadır. İşte bu görsel dersimizde WCF Concurrency konusuna değiniyor ve örnek bir uygulama üzerinden Instance Context Mode ile olan kullanımını kavramaya çalışıyoruz.

Gribal sorunlar nedeniyle zaman zaman konuşmakta zorlandığım ve sık sık öksürmek zorunda kaldığım görsel dersimizi Nedirtv Youtube kanalından da izleyebilirsiniz.

Bir başka görsel dersimizde görüşmek dileğiyle Winking smile

Yorumlar (4) -

  • Hocam mükemmel olmuş. WCF konusunda kaynak bulmakta zorlanıyordum.
    Sizin de paylaşımlarınız olmasa. İyi çalışmalar..
  • elinize sağlık hocam,
    bende benzer bir örnek yaptım; servisi iis üzerinde host ettiğimizde ConcurrencyMode attribute ı işe yaramıyor, sanırım web.config de belirtmek gerekiyor.
  • bir de benim servisim oneway değil, i değerini ve thread id değerini geri döndürüyor.
  • şu wcf çok güzel de işte bir de güvenlik konusunda sıkıntı çekmezsek çok daha iyi olacak hocam mümkünse güvenlik konusunda da videolarınızı bekliyoruz malum asp.net membership yapısı tam olarak uygulanmıyor. microsoft kendi web sitesinde bunu desteklediğini söylüyor fakat bunu uygulayabilen bir tane örnek göremedim, anlatan da yok zaten. belki bize bir iyilik yapıp siz anlatırsınız  Smile ve her zamanki gibi güzel videoydu teşekkürler.

Yorum ekle

Loading