RTM Yayınlandı

Merhaba Arkadaşlar,

2008 yılının son çeyreğiydi. Out Source olarak çalıştığım bankada .Net 2.0 tabanlı olarak geliştirilen WinForms uygulamasının yabancı sistemler ile olan entegrasyonu üzerinde çalışıyordum. Bir yandan da .Net Framework 4.0 ile ilişkili ilk bilgileri tedarik etmeye çalışıyordum. WCF 4.0 ve WF 4.0 tarafında gelecek olan yeniliklerin ne olacağını çok merak ediyorum. Tabi ki ortada çok fazla kaynak yoktu.

Bir gün iş arkadaşlarımla birlikte yemekteyken telefonum çaldı ve o zaman ki MVP Turkey Lead' imiz Mehmet Emre benden, Microsoft Yazılım Zirvesinde WCF & WF 4.0 anlatıp anlatamayacağımı sordum. Büyük bir onur ve sevinçle kabul ettim. Smile Telefonu kapattığımdaysa biraz panik yaşadığımı itiraf ediyorum. Çünkü çok az kaynak vardır. Çok şükür ki yeniliklerin ilk haberleri veya planlananlar Microsoft PDC 2008' de tanıtılmıştı.

O zaman gerçekleştirdiğim sunumda WCF & WF 4.0 dışında, Dublin, Oslo, Quadrant kod adlı konulara değindiğimi de hatırlıyorum. Elimde Visual Studio' nun yeni sürümü yoktu ancak PDC 2008' de yayınlanan ve Virtual PC üzerinden çalıştırılan bir PreBuild versiyonu bulunmaktaydı. O sürüm üzerinden denemelerimi yapmış ve sunumuma hazırlanmıştım.

Zaman ilerledikçe Beta 1 sürümü ile karşılaştık. WF 4.0, C# 4.0, Visual Studio 2010 IDE' si ile ve diğer pek çok alanda gelen yenilikler çok heyecan vericiydi. Artık indirilip kurulabilir bir sürüm mevcuttu ve bloğumdaki yazılarım ve görsel eğitim materyallerim için bolca sebep bulmayı başarmıştım. Wink

Derken Beta 2 sürümü geldi. Beta 1 ile yaptığım ve henüz blogda yayınlamadığım bazı örneklerin, köklü değişiklikler nedeni ile Beta 2' de çalışmadığını gördüğümde hiç üzülmemiştim. Her zaman ki gibi Microsoft' un haklı sebeplerden dolayı bu değişiklileri yaptığını ve iyi de ettiğini biliyordum.

Ve sonrasında RC(Release Candidate) sürümüne kavuştuk. Parçalar daha da yerine oturmaya başlamıştı.

Nihayet dün itibariyle RTM sürümü ile karşı karşıyayız. Dün akşam saat Türkiye saati ile 20:00' da MSDN abonelerine de açılan Visual Studio 2010' un Ultimate sürümünü indirdim ve ilk bisikletini almış bir çocuk heyecanı ile kurulumu gerçekleştirdim. Çok yakında Release sürüme kavuşacağımızı bildiğimiz Visual Studio 2010 yeni özellikleri ile gerçekten baştan çıkarıcı bir Developer deneyimini vaat ediyor. Özellikle mimari taraf için getirdiği yeni IDE kabiliyetleri ve yetenekleri harika. Bu deneyimi kaçırırsanız yazık edersiniz...

Yorumlar (2) -

  • Burak Hocam, yıl 1998'den farklı olabilir mi acaba?  "1998 yılının son çeyreğiydi."

  • Teşekkürler Tansu Bey ;) Bir anda 1998 yılına nasıl gittim bende anlamadım Smile

Yorum ekle

Loading