Kitap - SQL Server 2008 ve Veritabanı Programlama(Yaşar Gözüdeli)

Merhaba Arkadaşlar,

Beni yakından takip edenler tam anlamıyla bir .Net Developer olduğumu, olmakta ısras ettiğimi Wink, SQL konusunu genellikle uzmanlarına bıraktığımı, bırakmak istediğimi bilirler. Ancak yazılım geliştirme işindeyseniz ve Türkiye' de yaşıyorsanız Uzmanlık kavramının çok farklı uygulanabildiğini ve pek çok şirkette olmadığını görebilirsiniz.

Bu anlamda bir .Net geliştiricisinin yeri geldiği zaman SQL üzerinde de çok iyi işler çıkartması beklenebilir. Ki bu benim her zaman karşı olduğum durumlardan birisidir. Bir yazılım şirketinde Database Developer, Database Admin gibi pozisyonlar olmalıdır ve örneğin bir uygulamanın veritabanı modellemesi veya tasarımı gibi işlemlerini üstlenmelidir.(Bakınız MSF modelinde bile Database Developer, Database Administrator rolleri vardır)

Ancak bu durumda dahi bir .Net geliştiricisinin, veritabanı geliştiricileri veya yöneticilerinin en azından ne dediklerini anlaması ve yeri geldiğinde önerilerini, taleplerini onların anlayacağı şekilde ifade edebilmesi(ve bazen yazabilmesi) de önemlidir. İşte bu açığı kapatmak için size değerli yazarlarımızdan Yaşar Gözüdeli' nin SQL Server 2008 & Veritabanı Programlama kitabını tavsiye etmek isterim. Türkçe olarak yazılmış başarılı SQL Server kaynaklarından birisi olarak karşımıza çıkan bu kitabı ben çalışma masamdan eksik etmiyorum. Hatta SQL konusuna bulaşmak konusunda tereddütlerim olsada her zaman, bu kitabı alıp bir süre boyunca ciddi anlamda okuduğumu itiraf edeyim. 

Yaklaşık olarak 670 sayfalık bu kitabın içerisinde aynı zamanda örnek görsel dersler, pdf ve uygulamalarıda içeren bir CD' de yer almaktadır. Şu anda 4ncü baskısını tedarik ettiğim bu güzel kitap için Yaşar Gözüdeli' ye ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum.

Yorumlar (5) -

  • En kısa zamanda mutlaka alacağım;)
  • Hocam Türkiyedeki uzamanlık alanları konusunda söylediklerin çok doğru. Bizden abi ne iş olsa yaparız mantığında gitmemizi istiyorlar adeta.
  • JavaScript Framework hakkında da önerebileceğiniz bir kitap var mı?
  • Yaşar GÖZÜDELİ nin SQL SERVER 2005 veritabanı Programlama kitabını aldım bitirir bitirmez bu kitapda sıra Smile) Tavsiyeniz için teşekkürler..
  • Birçok kitaba göre anlatımı düzenli, sade ve akıcı. Paylaşmanız yararlı olmuş.
    Anlamak isteyenlerin kesinlikle bu kitabı okumalarını tavsiye ediyorum.

Yorum ekle

Loading