Entity Framework - Code First Migration Webineri Yayında

Merhaba Arkadaşlar,

20 Şubat 2012 Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz Entity Framework - Code First Migration konulu webinerimiz NedirTv?com üzerinden yayına alınmıştır. Bu webinerimizde Entity Framework 4.3 sürümü üzerinden Code First yaklaşımında Migration işlemlerinin nasıl yapılabildiğini anlamaya çalıştık. Özellikle NuGet paket yönetim aracının komut satırı parametreleri ile kolayca yönetilebilen hem update ham de downgrade senaryolarında devreye giren Up, Down metodlarını ve bunların içerisindeki kod parçalarını analiz edip neler yapabileceğimizi görmeye gayret ettik.

Diğer detaylar ve örnek proje çalışması için sizi böyle alalım Wink

Her zaman olduğu gibi sevgili Bahtiyar Dilek arkadaşımız bu webinerimizi de kayıt altına alarak bizlere ulaştırdı. Kendisine tekrardan bu emeği için çok teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki ayki webinerimizde WCF Web API'yi(ya da artık yeni ismi ile ASP.NET Web API' yi) anlatmaya gayret ediyor olacağım. Tekrardan görüşünceye dek hepinize mutlu günler dilerim.

Yorumlar (4) -

  • önümüzdeki aydaki webinerinizi 4 gözle bekliyorum burak hocam.
    wcf konusunda yayınladığını yazılarınızı takip ediyorum.
    iyi çalışmalar
  • Teşekkürler Yunus. Önümüzdeki ay bir aksilik olmassa WCF Web API(Yeni adıyla ASP.NET Web API) konulu bir webiner vermeye çalışıyor olacağım.
  • Merhaba hocam,
    Entity framework lazy loading hakkında kısa bir sorum olacak. Lazy loading ile yüklenen (master detail tarzı) ilişkili tablolarda detail count sıfır olarak geliyor genelde. Örneğin Country , City tablosuu olsun bir ülkeye bağlı şehirler olduğu halde Country.Cities.Count() şeklinde ilgili ülkeye ait şehirlere ait count sıfır olarak geliyor.
    Burada eğer ülkeye bağlı iller varsa IsDeleted özelliğini true yapacağım yoksa direk delete sorgusuyla sileceğim fakat bu count olayı işi bozuyor. kolay bir yöntem var mI?
  • Merhaba,
    Örnek kodunuzu gönderebilirseniz biraz daha fazla yardımcı olabilirim ancak yükleme stratejinizi değiştirmeniz gerekebilir. Belki Eager Loading burada işinizi görecektir. www.buraksenyurt.com/.../Eager-Loading-Lazy-Loading-Explicit-Loading adresindeki makaleye bir bakın isterseniz. Eğer aradığınız çözümü bulamazsanız dediğim gibi örnek kodunuz üzerinden ilerleyelim.

Yorum ekle

Loading